Palvelut

Tervetuloa asioimaan Ylöjärven apteekkiin!

Itsehoito- ja reseptilääkkeiden sekä ammattitaitoisen lääkeneuvonnan lisäksi apteekkimme tarjoaa myös muita lääke- ja terveydenhoitoon liittyviä palveluita. Asiantunteva ja ystävällinen henkilökuntamme antaa mielellään lisätietoja palveluista.

  • Reseptien uusiminen
  • Annosjakelu
  • Lääkkeiden kotiinkuljetus
  • Tutkimusapteekki


Annosjakelu

Asiakas saa kerralla kahden viikon ajaksi tarvitsemansa lääkkeet annospusseissa, jotka pakataan koneellisesti. Konejakelu on hygieenisempää ja virheettömämpää kuin käsin jakelu dosetteihin. Asiakas maksaa vain käyttämistään lääkkeistä. Koska lääkkeet hankitaan kahden viikon erissä, lääkehoidon muuttuessa asiakkaalle ei jää suuria määriä ylimääräisiä lääkkeitä. Palvelu on asiakkaalle maksullinen. Kela korvaa osan maksusta asiakkaalle tiettyjen edellytysten täyttyessä.


Lääkehoidon tarkistus

Noin puoli tuntia kestävän tapaamisen aikana varmistutaan lääkkeiden oikeasta käytöstä, keskustellaan mahdollisista yhteisvaikutuksista ja asiakkaan lääkityshuolista. Lisäksi tarkistetaan lääkityksen soveltuvuus iäkkäälle ja lääkeannosten vastaavuus yleisiin hoitosuosituksiin nähden. Lääkehoidon tarkistus on suppeampi palvelu kuin lääkehoidon kokonaisarviointi.


Lääkejätteiden vastaanotto

Kodin lääkekaappi on hyvä tarkastaa vähintään kerran vuodessa. Apteekki ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vanhentuneita ja käyttämättömiä lääkkeitä. Lääkkeet ovat ongelmajätteitä, eikä niitä saa hävittää talousjätteiden tai jäteveden mukana. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan vaarallisen jätteen käsittelyyn. Apteekkari on vastuussa lääkkeiden laadusta apteekissa. Jos lääkkeet ovat olleet asiakkaan hallussa, ei niitä voi enää myydä uudelleen. Tämän vuoksi käyttämättömiä lääkkeitä ei myöskään hyvitetä asiakkaalle. Käytäntö perustuu lääkelakiin ja viranomaisten apteekeille antamiin ohjeisiin.

Palauta lääkejäte näin:
Poista lääkepakkauksista potilastietoja sisältävät merkinnät (kuten ohjetarrat).
Tuo lääkkeet apteekkiin läpinäkyvässä, tiiviissä muovipussissa.
Voit poistaa tabletit ja kapselit alkuperäispakkauksistaan. Läpipainopakkauksissa olevia tabletteja ja kapseleja ei tarvitse irrottaa pakkauksistaan. Vie tyhjät lasipurkit lasinkeräykseen ja tyhjät muovipurkit jäteastiaan.
Palauta nestemäiset aineet alkuperäispakkauksissa.
Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet aina erillisessä läpinäkyvässä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan. Jodipitoisia valmisteita ovat mm. Jodix-tabletit sekä Betadine- ja Iodosorb-valmisteet.
Palauta sytostaattia sisältävät lääkejätteet (syövän hoidossa käytettävät lääkkeet ja esim. metotreksaattia sisältävät valmisteet) erillisessä muovipussissa alkuperäispakkauksissaan.
Palauta elohopeaa sisältävät kuumemittarit erillään lääkejätteistä. Sulje rikkoutuneet elohopeakuumemittarit esim. tiiviiseen lasipurkkiin.
Palauta ruiskut ja neulat erillään lääkejätteistä. Pakkaa ne läpäisemättömään pakkaukseen, kuten tyhjään muovipulloon tai lasipurkkiin.
Apteekki ottaa vastaan ainoastaan lääkejätteitä ja elohopeaa sisältäviä kuumemittareita sekä ruiskuja ja neuloja. Apteekki ei ota vastaan muita jätteitä (esim. kemikaaleja, hiuslakkapulloja, paristokäyttöisiä kuumemittareita tai muita sähkölaitteita, paristoja ym.).

Apteekista ostetut elintarvikkeet, ravintovalmisteet ja vitamiinit eivät ole ongelmajätettä, joten ne voidaan hävittää sekajätteen mukana.


Tutkimusapteekki – kokemuksella on merkitys

Olemme myös tutkimusapteekki ja tarjoamme asiakkaillemme mahdollisuutta osallistua kulloinkin käynnissä oleviin kyselytutkimuksiin apteekissamme.

Lääkkeiden käyttäjien omaan hoitoon liittyvät kokemukset tuovat arvokasta tietoa lääkehoitojen kehittämiseen ja elämänlaadun parantamiseen. Kyselytutkimusten avulla saadaan ajantasaista tietoa esimerkiksi terveyskäyttäytymisestä ja lääkehoidon vaikutuksista elämänlaatuun. Suoraan potilailta kerättävää tietoa hyödynnetään lääkehoitoon liittyvässä päätöksenteossa kasvavassa määrin.

Vahvana terveydenhuollon asiantuntijana kuulumme kansainvälisestikin ainutlaatuiseen tutkimusapteekkiverkostoon, jossa on mukana jo joka viides apteekki Suomessa.

Anna äänesi kuuluviin ja osallistu oman sairautesi lääkehoidon kehittämiseen! Kerromme mielellämme lisää käynnissä olevista tutkimuksista.
Tule käymään

Mikkolantie 7
33470 Ylöjärvi
Sijainti kartalla>

Olemme avoinna

Ma-pe: 8.30-19
La: 9-15
Su: 10-14 (kesäsunnuntait 23.6.-4.8.24 suljettu)
pe 21.6.24 klo 8.30-12, la-su 22.-23.6.24 suljettu

Ota yhteyttä

ylojarven.apteekki@apteekit.net
03 381 0800